Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Μακαρονοπιτα με μελιτζανα (απο τη Τούλα Μπερεδάκη)

Ευχαριστώ πάρα πολύ τη θεία Τούλα για την υπέροχη συνταγή της!

Υλικά

600 γρ κιμά μοσχαρίσιο
400 γρ μακαρόνια για παστίτσιο (Νο 2)
5 μελιτζάνες  τσακώνικες μεγάλες
1 μεγάλο καρότο
1 κλωνάρι σέλερυ
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 ντομάτα
1 κσ λάδι
1/2 φλ κρασί
1 φλυτζάνι μαιντανό
1 φλ κεφαλοτύρι
4 φέτες κασέρι
1 αυγό
λίγη φρυγανιά

Εκτέλεση
 
Αποφλοιώνουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες σε λεπτές φέτες κατα μήκος. Τις ξεπικρίζουμε, τις στραγγίζουμε, τις λαδώνουμε ελαφρά και τις ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν. Βράζουμε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό και μόλις ετοιμαστούν τα στραγγίζουμε. Σε μια κατσαρόλα τσιγαριζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο με το λάδι. Προσθέτουμε τον κιμά, το καρότο, το σέλερυ και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις το αλκοόλ εξατμιστεί προσθέτουμε τη ντομάτα, το μαιντανό ψιλοκομμένο και λίγο νεράκι. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε το κιμά μας να σιγομαγειρευτεί. Σε μια φόρμα με στεφάνι πασπαλίζουμε τη φρυγανιά και απλώνουμε τις μελιτζάνες ομοιόμορφα να καλύψουμε όλη την επιφάνεια και τα πλάγια αφήνοντας λίγο περιθώριο στην άκρη για να τις γυρίσουμε απο πάνω να σκεπάσουμε τα μακαρόνια. Ανακατεύουμε σε ενα μπολ τα μακαρόνια με τον κιμά, το τυρί και το αυγό και τα βάζουμε στη φόρμα. Στο κέντρο προσθέτουμε τις φέτες το κασέρι. Γυρίζουμε τις μελιτζάνες που είναι στις άκρες και σκεπάζουμε με τις υπόλοιπες να κλείσει καλά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς για 40 λεπτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου