Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Κοκκινιστό μοσχάρι με μελιτζάνες

Υλικα για 4 άτομα

1 κιλό μοσχάρι κιλότο κομμένο σε μέτριους κύβους
1 κιλό μελιτζανες τσακώνικες
1/2 κιλό ντομάτες ώριμες και περασμένες απο το τρίφτη
1 κ.γ. κοφτό ζάχαρη
150 ml ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
λίγο μπαχάρι
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Πλένουμε τις μελιτζάνες και τις αφήνουμε με λίγο αλάτι να ξεπικρίσουν. Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρέας με  50 ml ελαιόλαδο, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Μόλις τσιγαριστεί το μοσχάρι απο όλες τις πλευρές προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, το πελτέ, τη ζάχαρη και νερό μέχρι να το σκεπάσει. Προσθέτουμε το μπαχάρι, το πιπέρι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοψηθεί. Εν τω μεταξύ ξεπλένουμε τις μελιτζάνες, τις σκουπίζουμε καλά, τις κόβουμε κομμάτια πάχους 4 εκατοστών, τις αλοίφουμε με λάδι και τις ψήνουμε στο γκρίλ του φούρνου μέχρι να μαλακώσουν λίγο. Αν θέλετε μπορείτε να τις τηγανίσετε αν και με την εναλλακτική του φούρνου, χρησιμοποιείτε λιγότερο λάδι. Λίγο πριν το μοσχάρι ψηθεί (υπολογίστε ενα δεκάλεπτο) προσθέτουμε στη κατσαρόλα τις μελιτζάνες (τακτικά, στη μια πλευρά το κρέας, στην άλλη οι μελιτζάνες!). Σερβίρεται ζεστό και συνοδεύεται με ρύζι ή πατάτες τηγανιτές και σαλάτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου