Κυριακή 18 Ιουλίου 2010

Μοσχάρι με σάλτσα κάρυ, ρύζι και φρούτα

Υλικα για 4 άτομα

1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε μικρά κομμάτια (για κοκκινιστο θα ζητήσετε)
3 μεγάλες ντομάτες ώριμες περασμένες απο τον τρίφτη
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 μεγάλο κρεμμύδι
1φλ.καφε ελαιόλαδο
3 κ.σ. κάρυ
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 μπανάνες κομμένες σε κυβάκια
2 μήλα κομμένα σε κυβάκια
1 μεγάλη ντομάτα κομμένη σε κυβάκια
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε κυβάκια

Για το ρύζι
1 ποτήρι ρύζι
3 ποτήρια ζωμό λαχανικών
αλάτι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε καλά το κρέας. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και μετά απο ενα λεπτό τη τριμμένη ντομάτα. Ρίχνουμε αρκετό νερό να σκεπάσει το κρέας μας και προσθέτουμε το πελτέ. Αφήνουμε το φαγητό μας να μαγειρευτεί σε μέτρια φωτιά και προς το τέλος προσθέτουμε το κάρυ και αλατοπιπερώνουμε. Εν τω μεταξύ, σε μια άλλη κατσαρόλα βράζουμε το ρύζι. Σερβίρουμε πρώτα το ρύζι, μετά το μοσχαράκι και απο πάνω βάζουμε λίγο απολα τα φρούτα, τη ντομάτα και το κρεμμύδι. Η γεύση του θα σας συναρπάσει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου