Κυριακή 18 Ιουλίου 2010

Μοσχαρίσιο φιλέτο με κρέμα γάλακτος και μανιτάρια (stroganoff)

Υλικά για 4 άτομα

4 φιλέτα μοσχαρίσια
1 κρεμμύδι μεγάλο κομμένο σε λεπτά μισοφέγγαρα
1 φλ. καφέ ελαιόλαδο
2 σφηνάκια μπράντυ
1/2 κιλό μανιτάρια φρέσκα πορτομπέλλο κομμένα σε λεπτές φετούλες
1 κουτί κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Τοποθετούμε τα φιλέτα στη κατάψυξη για μερικά λεπτά έτσι ώστε να μπορέσουμε να τα κόψουμε σε λωρίδες λεπτές. Σε ενα μεγάλο και βαθύ τηγάνι τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια με το λάδι. Προσθέτουμε το μοσχαράκι και μόλις σοταριστούν καλά σβήνουμε με το μπράντυ. Το νου σας μην αρπάξετε απο τις φλόγες.. Μόλις το αλκοόλ εξατμιστεί προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος, σιγοψήνουμε μέχρι το φαγητό μας να δέσει και σερβίρουμε. Μπορείτε να συνοδεύσετε αυτό το φαγητό με ρύζι, μακαρόνια ή σαλάτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου