Κυριακή 18 Ιουλίου 2010

Γιουβέτσι με μοσχαράκι

Υλικά για 4 άτομα

1 κιλό μοσχάρι κιλοτο κομμένο σε μικρά κομμάτια
2 ντομάτες μεγάλες και ώριμες περασμένες απο τον τρίφτη
1 φλ.καφέ ελαιόλαδο
2 φύλλα δάφνης
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Αλάτι, πιπέρι
1 κούπα κριθαράκι

Tip! Για να μη σας λασπώσει το κριθαράκι την επόμενη μέρα, μόλις ψηθεί προσθέστε ενα ποτήρι παγωμένο νερό. Με αυτό το τρόπο παραμένει σπυρωτό

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρέας με το κρεμμυδάκι. Προσθέτουμε τη ντομάτα, το πελτέ, τη δάφνη και μπόλικο νερό. Οταν το κρέας είναι σχεδόν ψημένο, το μεταφέρουμε σε μια γάστρα ή ενα ταψί, προσθέτουμε το κριθαράκι και αλατοπιπερώνουμε. Ψήνουμε στους 220 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι το κριθαράκι να "πιεί" τον ζωμό και να ψηθεί. Σερβίρουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου