Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Μοσχαράκι με κόκκινο κρασί και φρέσκα μανιταρια

Υλικα για 4 άτομα

1 κιλό μοσχάρι κιλότο ή νουα κομμένο σε μέτριους κύβους
1 κιλό μανιτάρια φρέσκα πορτομπέλο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
1 φλ. καφέ ελαιόλαδο
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρέας με το λάδι. Προσθέτουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο και ανακατεύουμε καλά να τσιγαριστεί το κρέας απο όλες τις πλευρές. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε νερό να σκεπάσει το κρέας, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να μαγειρευτεί αργά. Λίγο πριν το κρεας μας ψηθεί, προσθέτουμε τα μανιτάρια, τα οποια εχουν πριν καθαρίσει με ένα βρεγμένο πανί. Αλατωπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για ενα δεκάλεπτο ακόμη. Σερβίρεται ζεστο και συνοδεύεται με ρύζι ή πατάτες τηγανιτές και φυσικά με ενα ποτήρι κόκκινο κρασι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου